還在塗霧面唇膏?她們都已轉用這個…

你仲用梗霧面唇膏?OMG,快快張開眼睛,望望世界潮流,原來全世界都開始轉用令人更kissable嘅唇彩了。

無可否認,霧面唇妝確是型格十足,但總有一種難以親近的冷酷感,始終不及亮面唇彩咁有親和力。所以今季唇彩再度成為潮流,世界各地嘅美容KOL早已轉用亮面唇彩了。

 

透亮唇彩不單令人樣子更年輕可愛,原來亦是男生嘅最愛。外國有研究顯示,男生睇女生嘅第一眼,10秒內有一半時間都是停留在唇上,而「閃令令」既嘴唇會令佢地覺得呢位女生親切可愛,有做女友嘅潛質,因此要令自己更Gfable,一支透亮唇彩在今季絕不可少。

 

❤ #샤넬 #chanel #beauty #정샘물인스피레이션 #jungsaemmool #정샘물

A post shared by 정샘물🔹JUNGSAEMMOOL BEAUTY (@jungsaemmool11) on

其實今季嘅唇彩潮流在時裝天橋早已有跡可尋,作為潮流指標嘅Chanel亦以亮澤唇彩妝為妝容焦點,在韓國已率先登場,更深受韓國著名化妝師Jung Saem Mool推祟。

香港也會於3 月1 日起推出全新#rougecocogloss,lipgloss潮流誓必熱爆全球,快啲執下化妝袋,留返個位比#rougecocogloss啦。

#ILOVECOCO #ROUGECOCOGLOSS

You may also like